ELQS en Facebook

Allioli Chovi, "xé que bò": anuncis en catala


L'allioli Choví (¿o hauriem de dir-li Xoví?), producte molt conegut elaborat en Benifayo per l'empresa Choví S.L., de la qual és administrador i propietari el president del partit politic Units Per València (UxV), Carles Choví, ha omplit les marquesines de MetroValencia de cartells de publicitat redactats en perfecte catala, en els quals crida especialment l'atencio l'eslogan principal: XÉ QUE BÒ!

Recordem que UxV és un partit politic que sempre ha volgut erigir-se en representant del nacionalisme valencià de tercera via (pero, ¿no tenim ya a Compromís ocupant eixe espai politic?), i obtingue en les eleccions autonomiques de 2011 uns irrisoris 2.400 vots.

Choví, un ex segona fila de la comarca de La Ribera d'Unio Valenciana en els 90, disconforme en el cariu regionaliste del partit, ple d'afa de protagonisme i en el pit eixamplat de nacionalisme, posà en funcionament poc despres de la canibalisacio d'UV per part del PP un nou partit, Opcio Nacionalista Valenciana (ONV), que en els ultims anys ha acabat reconvertida en UxV, partit que acepta plenament la normativa catalanista de l'AVL i que mante un tracte molt cordial i de molta germanor en dirigents de Compromís.

Especial pareix l'amistat que unix al sr. Choví en Enric Morera, junt al qual poguerem vore-lo fa poc més d'un any en un acte de campanya electoral de CiU en Catalunya, presencia documentada en una fotografia que circula des de fa temps per les rets socials i foros valencianistes, a on apareixen, radiants de germanor, el sr. Carles Choví, el sr. Enric Morera, el sr. Artur Mas i alguns acompanyants més, junt a una Real Senyera valenciana.

Mai mos ha agradat la fórmula del sr. Choví: ni a l'hora d'afegir-li llima a l'allioli, ni a l'hora de cultivar amistats en gent de l'entorn catalaniste, ni a l'hora de sentar com a base ideologica del seu partit l'aceptacio de la normativa catalanista. Ara, mos agrada un poquet manco si cap.

1 comentaris:

Des de que vegí l'anunci he deixat de menjar-ho. No comprenc com est home s'ha deixat vendre d'esta manera quan deuria ser un orgull que un producte tan apreciar duguera el seu llinage i permetre que això passe m'ha fet canviar de marca i degustar un allioli d'Altura que venen en "Pollos Planes" que és espectacular!! D'esta forma els meus titos servixen per a donar faena a dos empreses valencianes. Boicot als productes catalinos i a tots aquells que se venen per quatre chavos.

Publicar un comentario

Gracies per comentar l´articul. ¡Salutacions!