ELQS en Facebook

Josep Guía: una vida dedicada al vandalisme i al catalanisme prototerroriste

L´area de redaccio del Colectiu Signes ha tornat a posar la maquinaria de documentacio en funcionament, esta vegada per a recavar informacio sobre l´inclit Josep Guía, el soci "valencià" de Laporta. Hem pogut trobar en diversos retalls de diaris dels 80 algunes referencies al sr. Guía. Sense desperdici.

Naixcut en Valencia en 1947, soci fundador del PSAN (Partit Socialista per l´Alliberament Nacional, ya sabeu d´on: es una de les branques dures del PSPV dels anys 70 i 80, i acepta la lluita armada per a conseguir l´independencia dels PPCC del estat espanyol). Cassat, en dos fills, es doctor en matematiques i mestre no numerari de la Facultat de Matematiques de la Universitat de Valencia, carrec que li va servir en son dia per a formar part del Patronat de la Univeritat Catalana d´Estiu i per a ser vicerrector de la Universitat de Valencia durant l´etapa PSPV Lerma... aci vegeu quins cancers mos ficaren els del PSPV en les institucions, per a fer la yihad panca desde el cor del sistema educatiu.

Ara vos enumerarem els problemes que el element en qëstio ha tingut en la justicia durant tots estos anys d´activisme pancatalaniste:

* Juni 1975: 72 hores detingut per la Policia Nacional i multa de 10.000 pessetes per reunio ilicita en atres coneguts socialistes de l´epoca per a constituir el Consell Democratic del Pais Valencià.

* 1976: Detingut durant un acte independentista celebrat en Berga (Cagalunya), formant ya part de la ejecutiva del PSAN.

* 1980: Multat en 500.000 ptes. per el governador civil com firmant responsable d´una manifestacio del 9 d´octubre que acabà molt accidentada: ferits, mobiliari urba destrossat, agressions a comerços, etc.

* Juni 1981: Cridat a declarar per repartir panflets en Lliria en la llegenda: "Viva Euskadi Independiente". ¿Observeu la relacio pancatalanista - abertzale?

* Agost 1981: Detingut durant un dia per promoure i assistir a la "Trobada Independentista" en Tarbena (Alacant).

* 1982: condenat 3 vegades per desacat al governador civil, al pegar uns cartells en la Plaça de l´Ajuntament de Valencia en els quals apareixia el governador civil de Valencia (sr. Fdez. Del Río) en una metralleta en una ma i una svastica en l´atra, junt a un text que dia "Governador espanyol, veste´n a Madrid", i "Prou de terrorisme feixista i blaver"... tot un fenomen el sr. Guía.

* 1983: Detingut per provocar incidents en la via publica i obtaculisar el trafic (mini-manifestacio improvisada en increpacions als viandants).

* 1984: El Rector de la Universitat de Valencia premia la seua trayectoria politica nomenant-lo Vicerrector de la UV, a partir d´eixe moment protagonisa el polemic nou estatut universitari (abogant per la catalanitat de la llengua entre atres impropietats del mateix), i seguix organisant i acudint a fer discurssos a manifestacions independentistes i de recolç a terroristes.

* 27 Abril 1985: Detingut per agressio en pals a 3 persones que pintaven una franja blava damunt d´una estelada catalanista, condenat a 2 dies d´arrest i al pagament d´indemnisacions.

* 28 Abril 1985: Acussat d´allanament de morada, coaccions, amenaçes i sustraccio d´efectes personals (aparells fotografics), durant la conmemoracio de la Batalla d´Almansa en Xativa.

* Poc temps en acabant, la Fundacio Jaume I (el tronc de ACPV), li otorga el "Premi Jaume I d´Actuacio Civica Catalana", "com a reconeixença a la seva dedicacio, constant i lleial, al servei de la cultura dels Paiassos Cagalans", "por su actividad incansable y su actitud transparente y de militante comprometido con el pueblo trabajador y con un ideal de independencia de Cataluña, manifestado desde el Pais Valenciano en un contexto especialmente duro. Por su combate en diarios y revistas, y a través de los libros de títulos tan significativos como "PAISSOS CATALANS i LLIBERTAT", o "ES MOLT SENZILL: DIGEU-LI CATALUNYA".

Podem deduir que este senyor es el mestre de matematiques que tots volguerem per als nostres fills, ¿veritat?

Font: Las provincias, 20/02/1986

7 comentaris:

Menuda perla este tio: lo pijoret de cada casa s´agrupa en eixe partit.

En fi, per fi heu desemmascarat del tot ad este personage.
A vore si m'envieu una copia de la font, m'agraria tindre-la en companyia de la copia de l'estatut que va redactar ell.
Per cert, existix un llibre a on parla sobre estos i atres fets, com a heroe catala. clar .
Molt bon treball.

Estarem encantats de facilitarte copia de les fonts. Contacta en picblau, ell guarda retalls i documents dels 80 sobre Guia.

Estava per la xarxa i no sé com però he anat a parar a aquesta pàgina. Josep Guia és el millor professor que he tingut en la faculatat de Matemàtiques.
No sabeu fer altra cosa que criticar i posar merda on no la hi ha!No sabeu el que esteu fent!S'esteu tirant pedres a l'esquena!No sabeu què és la llengua i la cultura valenciana, només teniu una bena als ulls contra Catalunya i els que intentem que no quedem en l'oblit (que això és el que voleu vosaltres)

"* Juni 1975: 72 hores detingut per la Policia Nacional i multa de 10.000 pessetes per reunio ilicita en atres coneguts socialistes de l´epoca per a constituir el Consell Democratic del Pais Valencià."


HIJO DE... ?¿COMO SE ATREVE A INTENTAR PROMOVER LA DEMOCRACIA EN VALENCIA? CON FRANCO SI QUE ESTABAMOS BIEN Y NO CON ESTOS PROTOTERRORISTAS.

FRANCO VUELVE!! LA DEMOCRACIA HA SIDO UN FRACASO

VIVA ESPAÑA ABAJO EL PANCATALANISMO

Mare de deu senyor! He intentat llegit l'articul este i no he pogut! Que maaaal que mal ascriviu, redeeeeu!

Este personage potser molt bon professor de matemàtiques, aixó no ho discutixc, peró lo que està molt clar és que és un pancatalaniste pur i dur.

Publicar un comentario

Gracies per comentar l´articul. ¡Salutacions!