ELQS en Facebook

¿Totes les universitats del món? ¡Fals!



És fals que totes les universitats del món sostinguen que el valencià i el catala son la mateixa llengua. Son molt poquetes. Que contades universitats defenguen l´unitat del valencià i el catala, es degut a que, en elles, hi ha professors al servici de Catalunya.

Per moltes vegades que es repetixca una afirmacio, o per molts autors que la diguen, no per aixo es veritat indiscutible; s´ha de demostrar. Aixina passa en l´afirmacio de l´unitat de la llengua valenciana i catalana.

Lo que diuen de “llengua valenciana normalitzada”, no és més que una aproximacio al catala, llevant-li al valencià les seues peculiaritats morfologiques i sintactiques i canviant-li el vocabulari i l’ortografia.

¿Per qué prescindir de l´articul neutre LO tan valencià, o de la preposicio A, davant de complements directes, o de la preposicio PER A? No se deu dir “el millor per mi”, sino ‘LO millor PER A mi’. Ni se deu dir “Jo estime mon pare”, sino ‘Yo vullc A mon pare’.

El nom de LLENGUA VALENCIANA, ussat practicament per tots els nostres classics, vol fer-se desapareixer baix el pretext de l´unitat llingüistica, a major gloria del catala.

El valencià es una llengua independent que no necessita de ninguna atra per a expressar-se en tots els nivells. El valencià es una llengua neollatina i independent, digna de posseir una codificacio llingüistica propia: Ortografia, Gramatica i Diccionari.

L’extermini d´una cultura, d´una llengua i d´un poble, son una mateixa i unica cosa.

Font: Cunyes revista ‘Renou’ nº 42, de febrer de l´any 2002 (Associacio Cultural Cardona i Vives de Castello).

Foto: XXX Aniversari de les Normes d´El Puig.

12 comentaris:

Anomena les universitats que no estan a favor de que el Valencia i el Catala no es la mateixa llengua, si tantes hi han.

Es lo que som es una revista seria, que contrasta les noticies i no manipulem, es peraixo que al ultim comentari li diguem que per ejemple la universitat de catetos que esta entre el carrer "vatja patina que ens em arreat" i el carrer "no tenim vergonya" esta a favor de que el Valencia no ve del Catala i no es la mateixa llengua.
Les universitats de Alacant ,Castello , Valencia ,Malorca ,Lleida Tarragona ,Barcelona ,totes les universitats de l'estat Espanyol son uns catetos.

Com ya es costum, Anònim no té prou vida social i té que ficar-se en una pàgina que sap que no seguix els seus dogmes i intenta boicotejar. Si tanta necessitat de cridar l'atenció tens, compra't un amic.

Com es de costum Xavi senva de marxa i no contesta a les preguntes ,quantes universitats hi han?

Com sempre Anònim no sap llegir, i no sap que yo no me nomene /ksavi/, sino JAVI, i, com és un nom que ve de Navarra, se pronunciarà en la j castellana, encara que pareixca que te cou molt pronunciar-la.
Yo te pregunte a tu: ¿Quàntes universitats defenen la unitat de la llengua? I no me val la resposta, "totes", vullc proves. Segurament tindràs sort en que només una s'interesse per eixes llengües.
Te deixe una confessió molt interessant sobre l'espoli de la llengua valenciana:
El erudito catalán Ramón Miquel i Planas , gran estudioso de nuestro clásicos valencianos, confesaba con honestidad en 1905 :" Visto el caso (de la lengua) desde Cataluña , no cabe duda de que , cuando más extremen los valencianos las pretensiones de autonomía de su variedad idiomática , frente al catalán (dialecto barceloní) , mayor necesidad hay por nuestra parte de reivindicar la unidad lingüística de las gentes que pueblan la franja levantina de la península con las Islas Baleares ..." " privar a Cataluña y a su literatura de la aportación que representa la producción de las letras valencianas de aquella época ".." sería dejar nuestra literaria truncada en el centro de su crecimiento y ufanía ; más aún : sería arrancar de la literatura catalana la poesía casi por completo , porque en ningún otro momento antes de la Renaixença , ha llegado a adquirir el esplendor con que se nos muestra gracias a los Ausias March , a los RoIç de Corella , a los Jaume Roig, a los Gaçull , a los Fenollar y a otros cien más" .. (Prólogo del "Cansoner Satíric Valenciá dels segles XV i XVI".1905) .
Com veus, el català no té lliteratura en l'Edat Mija i per això furta la valenciana.

http://www.teresafreedom.com/modules.php?name=News&file=article&sid=38
http://www.teresafreedom.com/modules.php?name=News&file=print&sid=432

Jo no tinc el deure de contestar a una pregunta que et faig jo a tu.
Tu eres qui redacta aquesta noticia i dius textualment que no totes les universitats estan a favor de que el Valencia i el Catala son la mateixa llengua, la meva pregunta es que em digues quines universitats son, si es que hi han?
Quant jo escriga una noticia estare informat de aquell tema que vaig a escriure, i si alguna persona em pregunta per el tema que siga de la noticia ,com a entes que tindria que ser ,li contestaria.El que et pot pasar es que pensen que no estas suficientment informat del tema que tractes i aquesta pagina , revista el que vullgues dir-li siga una pagina de humor ,alehores entrare en la pagina del jueves que te molta mes gracia que aquesta.
Pero aixi i tot et contestare a la pregunta que formules , quant tots els filòlegs quant tots els cientifics de totes les universitats , quant totes les universitats sestudia filologia Catalana i en tot el territori dels Paisos Catalans el profesorat te una veu conjunta sobre aquest tema , quant tot el mon de la cultura pren la veu de la unita de la llengua no es per casualitat.
Es la gent que estudia dia a dia la nostra llengua aquelles persones que transmeteixen els seus coneiximents al nou alumnat, es mereixen un respecte i que no quede en dubte la seva profesionalitat que tu i el moviment secessionista blavero tant en dubte voleu ficar en noticies xorra com aquesta que et pregunten per quines universitats estan en contra de la unitat de la llengua i no saps contestar.

Respecte a Teresa no contesta a res i ademes es una mescla entre Rosa Diez i la senyorita Rottenmeier.JJJJuuuasss

Jajajaja Anònim, si te creus que soc yo qui redacta estos artículs, vas molt mal, aixina que, segons el teu argument, yo tampoc he de contestar-te a tu, ¿no?
"Pero aixi i tot et contestare a la pregunta que formules , quant tots els filòlegs quant tots els cientifics de totes les universitats , quant totes les universitats sestudia filologia Catalana i en tot el territori dels Paisos Catalans el profesorat te una veu conjunta sobre aquest tema , quant tot el mon de la cultura pren la veu de la unita de la llengua no es per casualitat."
En quant a este pàrraf, res que comentar, no dius cap universitat, ni cap filòlec, no dones proves, parles de països imaginaris (estan al costat de Nàrnia, ¿no?), parles del món de la cultura com te rota, etc, etc. Conclusió: no aportes res, un comentari buit. Quan tingues els teus arguments (a ser possible, en un mínim de realisme), me crides.

No el contestes per que no tens argumens, i si eres tu qui redacta aquestes noticies.

Jajaja Anónimo, yo no redacte res ací. Yo tinc un blog propi que no té res a vore en este. ¿Per qué ara t'ha donat per posar-me a mi com el escritor del blog? ¿Perque soc l'únic que te contesta i te fa cas i no te fa vore com un marginat social que tot lo món ignora? Puix t'equivoques completament. Mira, podem fer un acort: tu no comentes res, i yo no tinc per qué gastar el meu temps en contestar les teues bobades.
PD: Si tu dius que no conteste perque no tinc arguments, lo mateix se pot aplicar a tu, ¿no? ¿O acàs eres dels hipòcrites que diuen "Fes lo que yo dic, no lo que yo faig"? Me pareix que encaixes molt be en eixe perfil.

Un acte d'homenatge a Eliseu Climent, president d'Acció Cultural del País Valencià (ACPV), s'ha fet avui a migdia a la Universitat de Vic. Ha estat organitzat per les vint-i-una universitats dels Països Catalans que integren la Xarxa Vives. L'homenatge s'ha tancat amb el lliurament de la medalla d'honor de la Xarxa Vives a Climent 'en reconeixement a una vida de treball per a promoure la cultura catalana'.

L'ex-president Jordi Pujol ha fet la laudatio de l'homenatjat, de qui ha destacat 'la feina immensa que ha fet, tot un exemple de coherència, continuïtat i patriotisme, un gran servei al país'. En la seva resposta, Climent ha destacat els vincles històrics i culturals del País Valencià amb la resta dels Països Catalans i s'ha felicitat perquè 'ha estat possible reconstruir un país encara que la història no ens hagi acompanyat'. I ha acabat el seu discurs amb una frase de Joan Fuster: 'O recobrem la nostra unitat o serem destruïts com a poble'.

L'acte ha començat amb el parlament del rector de la Universitat de Vic i president de la Xarxa Vives, Jordi Montaña, i ha prosseguit amb el lliurament dels premis de comunicació científica. També s'ha fet un homenatge universitari a la professora Maria Antònia Canals, per la seva dedicació a la renovació pedagògica.

L'acte és un reconeixement de les autoritats acadèmiques a Eliseu Climent i, també, 'a la tasca d'ACPV i de la generació que ha fet possible el procés de retrobament del País Valencià amb la seva identitat després de la llarga nit del franquisme'. En aquest sentit, Acció Cultural ho entén 'com un estímul per a continuar el nostre treball en favor de la llengua i la cultura catalanes i d'afirmació de la identitat dels valencians'.

Publicar un comentario

Gracies per comentar l´articul. ¡Salutacions!