ELQS en Facebook

Divendres 18 de febrer: conferencia de Sentandreu en Vallada, i presentacio del GAV Massanassa

L´agenda del valencianisme viu moments frenetics, plens d´activitats en este 2011. El divendres 18 de febrer va ser un d´eixos dies, en el qual coincidiren dos importants actes per a mosatros. Aixina que, per tal de donar cobertura i poder informarvos d´abdos, el Colectiu Signes va dividir els seus esforços i aci teniu les complides croniques de la presentacio del GAV de Massanassa i de la conferencia que Juan Garcia Sentandreu donà en Vallada.



Res millor que el reportage que han elaborat els amics de GAV Televisio per a que pugau vore l´acte sancer, pero destaquem l´excelent presentacio que el jove president del GAV de Massanassa, Fran Raga, va fer de l´entitat als veins de la poblacio. Tambe l´emotiu discurs de Pepe Alba, un dels historics fundadors del GAV. I, com sempre, la contundencia verbal de Manuel Latorre, president del GAV, qui mos explicà els origens del GAV i la seua rao d´existir. Certament, si el GAV no existira, hauriem d´inventarlo.

L´acte finalisà, com toca, entonant l´Himne Regional i fruint d´una picaeta preparada en tot el carinyo pels amics de Massanassa i la coneguda per tots carmencin de Benetusser, excelent cuinera i reconeguda valencianista.

En quant a la conferencia de Juan Garcia en Vallada, ¿qué millor que la cronica del mateix Juan per a informarmos de l´acte?

"PLENAZO EN VALLADA: la verdad es que a noche la liamos bien en Vallada. A mi conferencia sobre el ZPARO, ZPENSIONAZO, CORRUPCIÓN Y CATALAMISMO vinieron los concejales y miembros del PP, PSOE e Independientes de la localidad.

El local estaba lleno. Cuando Jose Antonio Castelló, nuestro cabeza de lista por COALICIO VALENCIANA me advirtió de su presencia tuve el detalle de avisar de que iba a repartir a diestro y siniestro. Ya me conocéis. No dejé títere con cabeza: Los privilegios de casta de los políticos; la asfixia de las libertades ciudadanas; la pésima gestión del Gobierno del “petardo” de Zapatero; el servilismo de los sindicatos a la gran banca y su complicidad con la crisis; El despilfarro y la corrupción institucional de unos y otros; los trajes a medida y la financiación delictiva de los partidos; el rompimiento de los partidos hegemónicos: PP y PSOE; la crisis del sistema; la gran estafa del nacionalismo; el catalanismo del PP en la Comunidad Valenciana: colegios, administraciones, Canal 9; la creación por el PP de la catalanista Academia Valenciana de la Lengua (AVL) que oficializó el catalán en Valencia…

Lo que os digo, reparto general. Els recordi els passages mes importants de l´historia del poble i de la cultura valenciana. Parli de lliteratura, dret i política. Els demani que estigueren orgullossos de ser valencians perque tenim una identitat en mes dignitat i riquea que atres comunitats espanyoles que presumixen –sense serho- de ser “comunitats historiques”.

Un concejal socialista tuvo el detalle de saludarme y me confesó: “estic que m´aufegue. Mai habien rebut mes en menos temps. Quina barbaritat!”. El del PP me reconoció que en el tema de la lengua tenía toda la razón.

Estuvimos cenando a mandíbula batiente ayudados de la camaradería, buenos vinos y licores que subieron de tono el ambiente y nos empujaron a cerrar la jornada en un pub de la localidad que reventamos con nuestra eufórica llegada".

Dos importants events als que hem assistit i dels quals vos donem complida imformacio.

0 comentaris:

Publicar un comentario

Gracies per comentar l´articul. ¡Salutacions!