ELQS en Facebook

Conferencia de Teresa Puerto en el IVAM 18/04/2013


La pofessora Puerto donarà una conferencia titulada "Ausias March, un poeta para el Siglo de Oro de la Lengua Valenciana", el dijous 18 d´abril a les 19,30h en el salo d´actes del Institut Valencià d´Art Modern (IVAM), en el carrer Guillem de Castro, 118 del Cap i Casal, a instancies de l´Academia Internacional de Ciencies, Educacio i Humanitats.


36 comentaris:

Xe podriem anar i tirar-li llibres comfereu vosaltres a Monica Oltra i Vicent Flor i rebentar lacte ,no?
Vos agradaria , doncs mira no som iguals les agresions feixistes vos les deixem a vosaltres.

Anònim, ¿qué tonteries dius? Damunt de que acuses sense proves, vens insultant de fascistes simplement per no pensar com tu. Pero mira, sí que no som iguals, mosatros no anem a tirar els polítics en una escopeta, o no li llevem les subvencions a l'única associació de discapacitats d'Alcoy per a donar-se-la als amigachos.

P. CERDÀ/T. DOMÍNGUEZ VALENCIA Una veintena de miembros del Grup d'Acció Valencianista (GAV) boicoteó ayer la presentación del libro Noves glòries a Espanya, la radiografía sobre el blaverismo del profesor Vicent Flor, y lanzaron ejemplares de la obra, sillas y bolas de humo en la sala de la FNAC de Valencia que albergaba el acto. Después de unos treinta minutos de máxima tensión, la policía nacional llegó con cuatro furgones, obligó a los miembros del GAV a abandonar la sala y se llevó esposado con la manos por delante al expresidente de Coalició Valenciana, Juan García Sentandreu, que entraba al furgón policial con semblante serio y descolocado.

Según fuentes conocedoras de los hechos, los delitos de los que se le podría acusar son los de desórdenes públicos, injurias graves y desacato, entre otras razones por haber insultado al jefe del dispositivo policial. Al cierre de esta edición, Sentandreu permanecía en el Juzgado de Guardia después de haber solicitado el hábeas corpus cuando estaba en dependencias policiales, al entender que su detención era ilegal. Los agentes también identificaron, entre otros, al presidente del GAV, Manuel Latorre, y a los tres responsables de las juventudes de esta organización, así como a algunas históricas ties maries.

Los miembros del GAV y un grupo de jóvenes vinculados a España 2000 (estaba su jefe José Luis Roberto) llegaron a la sala de la presentación y ocuparon las filas traseras con banderas españolas, valencianas y de su propia organización. Cuando se inició el acto con las palabras del editor (19.15 horas), empezaron a proferir acusaciones e insultos contra los miembros de la mesa: el autor, la diputada de Compromís Mònica Oltra, el editor de la obra, Vicent Olmos, y el periodista J. J. Pérez Benlloch.
Según varios asistentes al acto, profirieron gritos como "no mos fareu catalans", "Puta Cataluña", "on estan, on estan, els amics de Guillem" [en referencia a Guillem Agulló, asesinado en 1993 por miembros de la extrema derecha] o "Vicent Flor, saluda al Grup d'Acció". Primero lanzaron algunos ejemplares de la obra tomados del expositor que había junto a la sala, luego arrojaron sillas y, al parecer, alguna podría haber golpeado a algún asistente de forma leve, según los testigos. El público asistente, cohibido y con mucha tensión por lo que podía suceder, oyó cómo los boicoteadores del acto cantaron el himno regional de la Comunitat Valenciana para remarcar las "noves glòries a Espanya" que aparecen en el título de la obra. Las bolas de humo lanzadas y la ausencia policial durante más de 15 minutos -sólo estaban los vigilantes del centro organizador- elevaron la sensación de aparatosidad y tensión.

Al llegar la policía nacional, obligó a salir del edificio de la FNAC a las personas que habían acudido a reventar el acto. Esas treinta personas se quedaron a las puertas de una FNAC defendida por más de 20 agentes. Unos 20 minutos después de ver cómo la policía se llevaba con grilletes a Juan García Sentandreu, lo metía en el furgón y se lo llevaba detenido, el presidente del GAV instó a sus compañeros de organización a marcharse a la jefatura policial para pedir su liberación inmediata.
En declaraciones a este diario, Manuel Latorre consideró que la detención del político era "un acto fascista" y una medida "desproporcionada y aberrante" porque "él [Sentandreu] no había hecho nada". Latorre afirmó que habían acudido a boicotear el acto porque el libro de Flor está "lleno de mentiras y acusaciones falsas" sobre el GAV y el valencianismo tricolor.

Oltra: "La policía ha tardado"
Tras finalizar la presentación, que se desarrolló con vigilancia policial a las puertas de la sala, la diputada Mònica Oltra criticó que "esta gente no demócrata y poco cívica ha traspasado las fronteras al lanzar libros y sillas. Y la policía ha tardado más de 30 minutos en venir". Según informaron fuentes de la FNAC, la policía estaba avisada antes del inicio del acto de que podían haber problemas. Sin embargo, los agentes llegaron después de que estos ya se hubieran materializado.
Vicent Flor, autor de la obra, lamentó estas "actitudes impropias de una sociedad democrática", aunque afirmó que "la libertad de expresión es un derecho fundamental, y si ellos discrepan de las posturas del libro, me parece muy bien".

Per mes informacio :
http://www.antifeixistes.org/3839_lextrema-dreta-boicoteja-valencia-presentacio-dun-llibre-sobre-anticatalanisme-policia-dete-sentandreu.htm

Quant la gent entre a aquesta pagina que es done conter on esta , Aquesta pagina manipula i menteix la historia dels Valencians.

Molt be Anònim. Premi al ridícul de l'any, posant un artícul d'opinió, i després posant coses d'una pàgina que va en contra de fascistes, pero que ells són més fascistes encara. Objectivitat zero. Deuria de donar-te vergonya posar coses com eixes. Pero clar, els catalanistes no teniu vergonya, ni la coneixeu.
L'únic que intenta manipular la història i contaminar eres tu Anònim, i la gent se pot donar conte de l'odi que destilen els teus comentaris. Eixe odi que la gent refusa, perque viure de l'odi és condenar-se a viure com un desgraciat.

A mi em sembla que l'odi el tens tu que intentes disculpar un atac feixista , com voràs en l'enllaç hi-ha noticies de tots els diaris, igual no t'agrada la pagina per que va encontra teua?
La noticia es la que es, t'agrade o no es lo que va passar però lo trist es que intentes justificar les agressions .
T'agradaria que hagueren rebentat lacte de Teresa? que l'hagueren insultada que li-tiraren llibres ?
Jo crec que no.
Però es molt bona noticia que sols eixiu en els diaris per les agressions per que es l'únic que vos queda,
No teniu resposta social , sempre sou els mateixos en els actes i concentracions , continueu aixi, de segur que en les properes eleccions teniu algun candidat.

El meu objectiu es denunciar en aquesta pagina les agressions i si algun perdut entra que es done conter
del que sou.

1. Anònim, per a la teua informació, yo no odie a ningú. Pero normalment, un moviment "anti-" se basa en l'odi. Aixina que tu voràs.
2. No va en contra meua perque yo no soc un fascista. No sé tu.
3. Me pareix que pocs periòdics has llegit tu.
4. Veig que no coneixes el GAV i la seua resposta social. Té més resposta social de la que te penses, pero clar, a tu t'interessa que no tinga, perque segons tu, és un grup radical i violent, i demés chorrades que sempre dieu, sense haver-vos molestat en mirar dins. Parlar des de fòra (i des de l'anonimat) sempre és més cómodo i bonico, ¿veritat?
5. El teu objectiu és censurar la opinió dels demés perque simplement no t'agrada lo que pensen. No vingues ara de héroe perque no ho eres. No eres més que una persona sense vida social que se fica en una pàgina a molestar als demés i a insultar-los. L'únic que deuria de ser denunciat ací eres tu. Segur que per això te poses l'anònim, ¿eh? Si és que se te veu la ploma a quilómetros. De lo que se donarà conte la gent, és de lo que eres tu, un covart fasciste que intenta censurar qualsevol opinió que vaja en contra de la seua i de la dels seus amos.
Ale, a pastar.

Parles de censura , que intente censurar qualsevol tipus d'opinió?es per aixo que el GAV volia concentrar-se avui en Alboraia, NO? Si et molesta que entre en Aquesta pagina et rasques, xavalotea.

Quan dius de denunciar esta pàgina, ¿no és intentar censurar? Si te molesta que ací se done una opinió, te fots.

Proxima manifestacion en Burjasot España2000 i el GAV menuda gentuza
cada dia mas pateticos.

A la Franja, el català mai ha tingut el suport de les administracions públiques. Els diferents governs autonòmics han menystingut la nostra llengua i n'han dificultat l'estudi als centres educatius; han aprovat lleis en les quals la castellana és reconeguda com l'única llengua oficial, i d'aquesta manera han anat relegant el català al folklorisme, per tal que la població només el pugui parlar en l'àmbit privat, i així anar introduint i refermant el concepte d'autoodi lingüístic, pel fet que la llengua que es parla a casa acabi no valorant-se. Tot plegat fa evident la necessitat d'un procés de construcció nacional als Països Catalans, que garanteixi l'existència de moviments i institucions d'àmbit nacional que defensin, normalitzin i promoguin la llengua catalana en tot el territori.
Dema TT EN TWITTER que no t'enganyen tots parlem la mateixa llengua, Valencians , Catalans ,Mallorquins i els de la Franja.
#CatalàAlaFranja
#SomPaïsosCatalans

El pròxim dijous el Parlament aragonès, amb els vots del PP i del Partit Aragonesista (PAR), aprovaran la nova llei de llengües per tot el territori de l’actual Comunitat Autònoma de l’Aragó incloent, doncs, la Franja de Ponent (majoritàriament catalanoparlant).

Aquesta nova llei canvia el nom del català a la Franja, el qual passarà a denominar-se “lengua aragonesa propia del área oriental” (LAPAO). Les conseqüències per al català (així com també l’aragonès) són destructorament nefastes: deixa la llengua sense cap tipus de protecció per part de l’administració; a més, n’elimina l’oficialitat als topònims de la Franja. Ens trobem, doncs, davant d’un nou i molt greu atac a la unitat de la llengua; representa, també, un altre intent més per anihilar-la. Un atac que hem de situar dins l’actual context de persecucció lingüística impulsada per diferents sectors i arreu dels Països Catalans.

A la Franja, el català mai ha tingut el suport de les administracions públiques. Els diferents governs autonòmics han menystingut la nostra llengua i n’han dificultat l’estudi als centres educatius; han aprovat lleis en les quals la castellana és reconeguda com l’única llengua oficial, i d’aquesta manera han anat relegant el català al folklorisme, per tal que la població només el pugui parlar en l’àmbit privat, i així anar introduint i refermant el concepte d’autoodi lingüístic, pel fet que la llengua que es parla a casa acabi no valorant-se. Tot plegat fa evident la necessitat d’un procés de construcció nacional als Països Catalans, que garanteixi l’existència de moviments i institucions d’àmbit nacional que defensin, normalitzin i
promoguin la llengua catalana en tot el territori.

Ens cal defensar la llengua dels atacs que està rebent, mantenir-nos-hi fidels, escoltar, parlar, llegir, escriure, entendre, treballar, estimar i viure en català. És el poble qui ha mantingut, i manté, viva la flama de la llengua, la qual, des que fa 354 anys amb el Tractat dels Pirineus i 306 amb el Decret de Nova Planta, els botiflers han intentat aixafar-la, dividir-la i fer-la desaparèixer.

Però més enllà de la voluntat popular, cal exigir que les institucions assumeixin d’una vegada la seva responsabilitat i defensin amb fermesa els drets lingüístics del poble català arreu del país.



Per tal de mostrar el nostre rebuig a l’aprovació d’aquesta nova llei a l’Aragó, des de Som Països Catalans, fem una crida a mostrar el total rebuig a les imposicions lingüístiques, així com també la voluntat de lluita per tal de mantenir la socialització de la llengua al nostre territori.

Per això, proposem que durant tot el dijous 9 de maig fem servir els hashtags #CatalàAlaFranja #SomPaïsosCatalans i l’enllaç d’usuari @som_ppcc; i concretament, a les 11.00 h i de 18.00 h a 19.00 h, els fem Trending Topic.

¿Qué, Anónimo? ¿Aún no te has cansado de manipular? La concentración del 9 de mayo no está organizada ni por el GAV ni por España2000, así que para decir falsedades e injurias, mejor cierras la boca. Que se es muy valiente tras la pantalla del ordenador.

I per a fer la publicitat falsa teua sobre un tal "català de la franja", que de tota la vida és ARAGONÉS ORIENTAL; i sobre els teus països fantasiosos que només estan en la ment d'uns pocs hilterians, te vas a racocatalà, que allí segur que reben la teua publicitat en les mans obertes.

Pero clar, als nazis no vos agrada que vos porten al contrària.

Demane a l'administrador que borre els dos últims mensages anònims, per fer publicitat enganyosa i incitació a l'odi.

I clar, com a bon nazi, tot lo que no estiga a favor de la gent com Anònim, està en contra d'ell. No és persecució llingüística, és defendre la llengua pròpia d'Aragó. Pero clar, és molt més bonico acusar sense tindre ni idea, i parlar des de els mons de Yupi.

entre espanyolistes i catalanistes estem apanyats els valencians

Només per si acàs te referies a mi, Anónimo. Yo no soc espanyoliste ni de llunt.

El parlament aragonès, format majoritàriament per lingüistes de reconegut prestigi mundial, han decidit en reunió solemne que a partir de les 00:00 del dimecres passat, interessant la precisió horària, el català que es parlava a la Franja, el que abans despectivament en deien Chapurriau, s’anomeni a partir del divendres LAPAO (Llengua Aragonesa Pròpia de l’Àrea Oriental) a més també n’han fet nèixer una altra que han anomenat LAPAPYP (Lengua Aragonesa Pròpia de les Àrees Pirinenques i Prepirinenques) com que s’han deixat per definir la resta de la parla i per no deixar de banda les ganes de fer el ridícul que han demostrat, algú ja els ha proposat LAPOLLA (Llengua Aragoneso Pròpia de Otros Lindos Lugares de Aragón), però amb dues llengues noves ja s’havien passat del cupo setmanal.

La relació curiosa dels espanyols en general i del PP en particular amb el català és comparable a la dels vampirs amb la llum solar, les cabeces d’alls o les estaques de roure, sembla com si conviure amb una llengua mil·lenària els provoqués algún tipus de alèrgia, mortal de necessitat que els obligués per preservar la salut física i mental a perseguir-lo i anorrear-lo amb l’únic propòsit cert de fer-lo desaparèixer, d’exterminar-lo. Algú es podria imaginar el que passaria si a Catalunya a algun il·luminat se li acudís anomenar el castellà LICPEGCO (Llengua Impossada a Catalunya Pels Espanyols Genocides Culturals i Opressors)? ja la tindríem liada!

A aquests genocides de les cultures i de les llengües se’ls ha ficat al cap repetir la tàctica que va fer servir durant 40 llargs anys de dictadura pel seu ideòleg de coixí, el dictador Francisco Franco, però obvien que la reacció de la gent que el parla és inversament i geomètricament proporcional als intents per a sotmetre’ns. Ells com a vampirs i nosaltres com a Gremlins, per a fer servir símils de personatges literaris portats al cinema, davant de l’agressió ens multipliquem.

Moltes gràcies gent del PP, amb les vostres collonades en doneu cada cop més empenta, feu que cada cop siguem molts més.

Aragón: el 'lapao' es una "ficción catalanista" para burlarse de la ley
La consejera de Educación sale al paso de la polémica por el acrónimo inventado por la oposición.

libertad digital 2013-05-10

La consejera de Educación y Cultura del Gobierno aragonés, Dolores Serrat, ha negado hoy que el "lapao" sea una denominación oficial para las diversas modalidades lingüísticas utilizadas por los habitantes de la Franja Oriental de la Comunidad y ha lamentado la "intromisión" catalanista en el debate.

En declaraciones a Efe, Serrat asegura que en la ley de lenguas aprobada ayer por las Cortes de Aragón no se habla de "lapao" ni de "lapapyp", sino que se trata de acrónimos creados por la oposición de forma ficticia a partir de las referencias hechas en el texto legal a las lenguas propias del área oriental de la Comunidad y a las lenguas propias del área pirenaica y prepirenaica.

Para la consejera, el uso con "sorna" del acrónimo "lapao" por parte de los grupos de oposición en el Parlamento aragonés y de los partidos catalanistas supone una "falta de respeto" a la Comunidad de Aragón que no responde a la realidad de lo que refleja la nueva ley. A este respecto, afirma que el texto legal aprobado pretendía acabar con la cooficialidad "ficticia" del aragonés y del catalán que había impuesto la anterior ley, que en su opinión hubiera supuesto con el tiempo la desaparición de la gran riqueza patrimonial lingüística de Aragón.

La responsable política ha insistido en que la ley constituye una herramienta activa para la defensa de estas variedades lingüísticas propias de la Comunidad aragonesa, además de garantizar su pervivencia. En relación a las críticas surgidas en Cataluña, Serrat se ha mostrado contundente al pedir a los responsables de las formaciones catalanistas "que vayan y pregunten qué se habla en el Valle de Arán, o en Valencia, o en Mallorca". "En Aragón -ha continuado- hablamos una gran variedad de lenguas y nosotros teníamos el compromiso electoral de resolver este tema, sin imponer ni prohibir nada, por lo que la intromisión desde Cataluña nos parece intolerable".

La consejera ha insistido en que cada territorio del país debe ordenar su propio patrimonio lingüístico, con "respeto" hacia los demás y sin permitir "presiones". Ha añadido que la ley no supone "prohibición" alguna sino que tiene el objetivo de proteger un elemento de identidad para los aragoneses como son las distintas modalidades lingüísticas en uso en la Comunidad, que utilizan como vehículo cotidiano de expresión un 7 por ciento de la población.

En relación a este punto, ha advertido que los propios habitantes de las poblaciones aragonesas orientales más pobladas como Fraga o Tamarite de Litera, reconocen mayoritariamente que su lengua es el "fragatí" o el "tamaritano", respectivamente. "Intentar que esta ley -ha subrayado- sea sólo una cuestión de lenguas es perder la perspectiva histórica de lo que suponen estas modalidades como elementos de identidad propios".

Según ha indicado el PP de Aragón a Libertad Digital, la oposición ha intentado "ridiculizar" la ley de tal forma que al final han ridiculizado a todos los aragoneses, incluidos ellos mismos.

A vore si t'enteres d'una volta, Anònim, de dos coses:
-El català només se parla en CATALUNYA.
-Deixa de posar tonteries teues que no tenen res a vore en el tema que se tracta en esta entrada de blog.

A partir de ara el Català o València que es parla en el Carxe serà anomenat com Lengua Murciana de la Parte Oriental (LMPO).
Les sigles pareixen d'un grup guerriller, aixi anirem desmembrant la llengua fins que desapareixca.

¿Qué tonteries dius? ¿I qué tenen a vore en la conferència de Teresa Puerto? Posa coses que tinguen alguna cosa a vore en el tema que se tracta.

No s'està desmembrant la llengua. Hi han 4 llengües: català, valencià, balear, i aragonés, les 3 últimes són les més antigues que eixe dialecte occità elevat a llengua per un home sense idea de llingüística.

I per a vindre a molestar en tonteries i invencions, en racocatalà te rebran molt be. Allí saben molt d'això d'inventar-se coses.

Per alegrarte un poc mes el dia et deixe aquesta noticia, com una vegada em vares dir que compromis baixaria de vots.

C. Valenciana: Los populares pierden 6 puntos en intención de voto y se quedan en 44/45 escaños pero los socialistas caen a su vez algo más 6,8 puntos y 10 escaños con respecto a los comicios anteriores, alcanzando 22/23 escaños frente a los 33 de 2011. IU se dispara y obtendría con 10/11 diputados frente a los 5 actuales. Compromís también dobla sus resultados de 2011 con 12/13 escaños. UPyD entraría por primera vez en el Parlamento valenciano con 8/9 representantes.

I torna el pesat. Que això no té res a vore en este tema, a vore quan t'entra per l'orella.
¿Ah, sí? ¿i has contat els nous partits que han naixcut després de 2011? No, ¿veritat?
A part de que eixa "estadística" no té fiabilitat a 2 anys de les eleccions, no esta representada la possibilitat de vot d'atres partits chicotets.

Aquest vespre la violència feixista ha tornat a fer acte de presència a Burjassot. L'homenatge al poeta Vicent Andrés Estellés al seu poble natal ha estat interromput per un grup de membres del Grup d'Acció Valencianista (GAV) i d'España 2000, que s'havien infiltrat entre els assistents a un acte de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua. Els agressors s'han esperat sense cridar l'atenció fins que ha estat el torn del president de l'AVL, Ramon Ferrer. Aleshores s'han alçat i l'han insultat i escridassat dient-li 'fill de puta' i 'traïdor'. Els individus han volgut intimidar els assistents i els membres del consistori, entre els quals el batlle Jordi Sebastià, amenaçat des de fa mesos pel feixisme.

L'acte ha quedat interromput temporalment mentre la policia expulsava els agressors de la sala i els identificava a tots. Un dels feixistes ha estat detingut per la seva resistència a abandonar l'espai. Els assistents a l'acte han reaccionat amb serenor i s'han posat a aplaudir fer silenciar els crits dels agressors. Un cop han estat desallotjats, l'acte ha continuat amb normalitat i s'han acabat de llegir els poemes i s'han fet els parlaments que estaven previstos.

L'acte 'Mural del País Valencià', un recital basat en els seus poemes i que forma part dels actes de l'Any Estellés, és organitzat per l'Acadèmia Valenciana de la Llengua a diversos municipis que accepten rebre un exemplar de la famosa obra del poeta. En el d'avui, la filla i el gendre d'Estellés han llegit el poema de 'La rosa de paper' i moltes entitats locals cíviques, culturals i professionals s'hi han adherit.

El batlle Jordi Sebastià ha explicat els fets a VilaWeb i ha expressat la seva denúncia: 'És molt trist. És un atac al poble de Burjassot i a la Generalitat, perquè han atacat el president de l'Acadèmia, que té rang de conseller. Totes les forces del feixisme s'estan concentrant a Burjassot perquè és el poble d'Estellés i té un batlle que no s'amaga de les seves idees. I ho està pagant el poble perquè aquesta gent odia la convivència, el respecte i la democràcia.'

Atac també a l'estàtua d'Estellés

L'estàtua de Vicent Andrés Estellés al seu poble natal, Burjassot, ha tornat a ser objecte d'un acte vandàlic, fet que ha despertat força indignació entre veïns i a la xarxa, on molts han criticat l'enèsim atac a l'estàtua del poeta.

I és que ahir l'estàtua va aparèixer coberta de pintura blava, just quan feia un any d'un altre atac en què li havien trencar les ulleres. Però no era pas la primera vegada: en aquests últims tres anys, l'efígie ha patit quatre atemptats, sempre coincidint en les mateixes dates. La darrera vegada, l'ajuntament va sospesar la possibilitat de col·locar l'estàtua en algun espai punt més segur que la plaça Emilio Castelar, però finalment, després d'un temps fora per a reparar-la, la van tornar a col·locar al seu lloc.

Durant tot el matí d'ahir les brigades de neteja van treballar perquè l'estàtua recuperés l'aspecte original.

Com se nota que tu lliges mijos de "desinformació" manipulats completament, ¿eh? Se nota en la gran "objectivitat" d'eixe artícul.
Ara a una concentració la nomenen "violència fascista", pero després, dir que "van a tirar als polítics en l'escopeta" és llibertat d'expressió.
Vinga, Anònim, crec que ya eres majorcet per a saber que ací no van a colar les teues tonteries.
I vaja, curiosa la pressa que se donen en netejar l'estàtua d'un poeta de baixa categoria, pero mentres, la placa del carrer Blasco Ibañez continua sense arreglar.

Pena es el que dones , es l'unic que vos queda , fer la feina bruta del PP, poc a poc, nosaltres endavant vosaltres a fer de camorristes i xulo putes.

La llàstima la dones tu, pensant que li fem la faena al PP. Res més llunt de la realitat, mosatros no recolzem a un partit que ha venut als valencians moltes voltes. Pero tu sí que li fas la faena bruta a CiU i a ERC.

Ara mateix es TT nacional #PaisValencia endavant companys amb tota la pintura blava no borraran som Pais Valencia.

Ya veig la poca vida social que tens, Anònim. Demostres que no mereixes ni que te parlem. I damunt recolzant una denominació que insulta als valencians, tant com C. Valenciana. Pobre animalet.

Home tu tindras la mateixa vida social que jo, no creus animalet de deu.#PaisValencia

No soc yo el que se va ficant en una pàgina web que no opina com yo per a escampar coses que no mos interessa, ni tenen res a vore en el tema que s'està tractant. És com si ara yo me pose a parlar de la reproducció dels caragols.

Però si que eres el que contesta , aixi que et fots ,sempre aniré comentant aixi la persona que entre despistada s'adone conter de quina pagina esta entrant .

Puix t'equivoques Anònim. El teu discurset de l'odi no qualla. I parles com si tu fores el que té la veritat absoluta de tot lo que diu. Pobret, deuries d'anar al sicòlec si penses que aixina aprofites la teua vida, fent de "salvador" de "ments despistades". Segur que no eres més que un crío d'institut que va fent-se el guay per seguir la moda catalanista. Tranquil, que en quant al tito Mas se li acaben els diners, tot l'entramat catalaniste caurà pel seu propi pes.

Publicar un comentario

Gracies per comentar l´articul. ¡Salutacions!