ELQS en Facebook

Desmontando el catalanismo: el "peno de la conquesta" es falso

Ultimament podem trobar un montó de explicacions per part del catalanisme donant a entendre que els Valencians no tenim una Cultura propia, que no tenim una Llengua propia.

La veritat es que totes estes argumentacions venen justificades baix la autenticitat del "penó de la conquesta", es evident que es FALS, puix son un montó de raons les que els Valencianistes hem posat damunt la taula que demostren eixa falsetat, pero evidentment els Valencians desconeixen les principals raons que apart dels estudis fisics i textils que podem aplicar-li directament a eixa tela, tamé podem trobar atres evidencies molt mes aclaridors que eixos estudis directes a la tela.

En primer lloc, podem apreciar a simple vista que en eixa tela n'hi han varios detalls que evidencies la falsetat del "penó" com per eixemple la aparicio clara de la "Ñ" on posa AÑO, aixina com la representacio de l'any, "1 2 3 6" que en qualsevol dels casos es evident-ment imposible que en eixa epoca se poguera escriure "AÑO" utilisant la Ñ per la senzilla raó que en eixa epoca no existia eixa lletra, i manco encara que l'utilisara JaumeI.

Per atra banda, l'any, està representat en numeros ordinals moderns, "1 2 3 6" quant en eixa epoca no se representaven d'eixa manera.

Be, pero encà que utilisem eixes argumentacions pa demostrar la falsetat del "penó", els catalanistes podrien justificar-ho en que ha sigut escrit despres, pero que realment fora de l'epoca, per aixo vaig a expondre raons de pes alternatives a l'investigacio o analisis directes que se puguen fer a la tela.

En primer lloc, mos trobem en un drap quatribarrat, cosa que podria ser tamé un mero retall de una Real Senyera, per la forma que te quadrada, evidencia una falta de llargaria prou comú en les "banderes" que solen tindre mes llarc que ample.
De totes maneres tampoc aclara molt aço, per lo que anem a desviar la atencio de eixa tela i a buscar atres evidencies a lo llarc de l'Historia Valenciana que mos puguen aclarir en mes consistencia la falsetat de l'epoca d'eixa tela.

En primer lloc podem trobar evidencies en tant de pes com per eixemple les monedes acunyaes entre els sigles XIV a XVII, com per eixemple:
DIECIOCHENO: Moneda Valenciana on la primera evidencia que he conseguit d'acunyacio de eixa moneda es del any 1610, que es pot trobar en el museu prehistoric Valencià.



(Felipe III. Dieciocheno. Valencia. 1610.)


Pero no asoles podem trobar eixa evidencia, sino que si remontem a temps anteriors ad esta moneda, podem trobar verdaderes joyes revelaores com per eixemple:

(Doble real. Carlos I. Valéncia. 1516-1556)


En esta moneda acunyà entre els anys 1516 a 1556 ya podem vore clarament quin era l'escut de lo Regne de Valéncia entre eixos anys, on podem observar que asoles poseïx DOS BARRES y no quatre que mos venen diguent els catalanistes que defenen el "penó".
Asoles en esta evidencia ya podem parlar en consistencia i bones raons de pes, de la falsetat d'eixe drap, puix ya queda demostrat que ans d'eixos anys l'escut Real de lo Regne de Valéncia no tenia 4 barres, sino 2.
Evident-ment esta informacio no s'ensenya en els coleges, perque desmonta totalment la seua teoria pancatalanista.

Pero per si encara s'atrevixen a dir que son monedes defectuoses o manipulaes, busquem mes evidencies tan oficials com son la acunyacio de monedes i els anys d'acunyacio.
Buscant un poquet mes, podem trobar atra moneda inclus anterior ad esta atra que mos justifica la veracitat i autenticitat de l'atra moneda, on se veu clarament l'acunyacio entre els anys1479 a 1516.

Ducat de Fernando el Catolico. Valencia. 1479-1516.


En estes dades tant senzilles pero aclaridores, queda desmontat per complet que la teoria dels catalanistes de que el "penó de la conquesta" es de l'epoca de JaumeI, es TOTALMENT FALSA.

Entre atres coses, i ya referint-se a nostra Real senyera, passa lo mateix, que en les epoques d'acunyacio de estes monedes nostra Real Senyera Valenciana tamé se fea espill del escut d'estes monedes, siguen que en aquella epoca on ya tenia la franja blava coronà, lluïx unes espectaculars 2 barres, i no 4 com hui te.


2 comentaris:

Et recomane que aprengues a utilitzar de quan en quan els accents... són molt útils i no fan mal a ningú.

En valencià n'hi han dos opcions per als accents:
1. Seguir les Normes d'El Puig
2. Accentuar només els homònims, per a distingir-los.

Publicar un comentario

Gracies per comentar l´articul. ¡Salutacions!